У РНБО оцінили ймовірність широкомасштабної війни з боку Росії

У РНБО оцінили ймовірність широкомасштабної війни з боку Росії

Укрінформ
Вірогідність широкомасштабних бойових дій з боку Росії низька, але головним завданням українського сектору безпеки залишається протистояння російській агресії в її основних формах.

Про це заявив заступник секретаря РНБО Олександр Литвиненко під час міжнародної конференції в четвер у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На сьогоднішній день ми можемо оцінити ймовірність великомасштабної війни проти України як доволі низьку. Водночас продовження різних форм гібридної війни безсумнівно триватиме", - сказав Литвиненко.

Коментуючи на прохання агентства, до яких саме форм гібридного конфлікту має готуватися Україна в першу чергу, Литвиненко зазначив, що це локальні бойові дії, підривна робота, тероризм, кібертероризм, пропаганда та інформаційна війна та економічна агресія.

Пріоритетом реформ сектору безпеки, за його словами, є перехід від забезпечення безпеки режиму до безпеки держави, а також пріоритетність захисту прав, свобод і законних інтересів громадян.

Заступник секретаря РНБО повідомив, що були оновлені основні стратегічні документи у сфері безпеки.

Як приклад він навів, що коли у 2014 році виникло питання запровадження воєнного стану, Україна зіткнулася з проблемою: запровадити воєнний стан було фактично неможливо на основі чинного на той час закону, який не передбачав свого реального впровадження.

Новий закон далеко не ідеальний, але, принаймні, він може працювати, підкреслив Литвиненко.

Він наголосив, що процес реформування у сфері безпеки постійний. Однак, він не може бути одномоментно завершений, оскільки умови постійно змінюються і сектор безпеки має до них адаптуватися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-