Сьогодні ОБСЄ відкриє патрульну базу на лінії розмежування

Сьогодні ОБСЄ відкриє патрульну базу на лінії розмежування

Укрінформ
Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні сьогодні відкриває нову передову патрульну базу в Станиці Луганській, що стала восьмою такою базою місії на Донбасі.

Про це повідомляється на сайті ОБСЄ.

«Як і інші передові патрульні бази, відкриті СММ раніше, база в Станиці Луганській допоможе нам розширити наші можливості у сфері моніторингу та звітності, та сприятиме зниженню напруженості на сході», - сказав перший заступник Голови СММ Александр Хуг.

Нова база в Станиці Луганській розширить присутність спостерігачів у районах, де трапляється більшість інцидентів, що дасть змогу ОБСЄ реагувати на інциденти швидше і ефективніше.

Передові патрульні бази відрізняються від офісів або представництв СММ тим, що вони розташовані ближче до лінії розмежування і вміщують меншу кількість спостерігачів, які змінюються щотижня.

Раніше СММ уже відкривала передові патрульні бази в таких місцях: чотири в районах, що контролюються Україною: у Волновасі, Красноармійську, Світлодарську (Донецька область) і в Новоайдарі (Луганська область); а також у трьох районах поза урядовим контролем: у Стаханові (Луганська область), Горлівці і Дебальцевому (Донецька область).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-