Порошенко пояснив важливість присутності міжнародного співтовариства на Донбасі

Порошенко пояснив важливість присутності міжнародного співтовариства на Донбасі

Укрінформ
Присутність представників міжнародного співтовариства необхідна на Донбасі так само, як і санкції проти Росії, аби повернути мир на Донбас.

Про це заявив президент України Петро Порошенко у своєму виступі, адресованому іноземним послам в Україні пыд час щорічної зустрічі з нагоди Різдва і Нового Року, повідомляє прес-служба Глави держави.

"Поки Росія однією рукою підписувала мирні документи в Мінську, іншою - вона заливала кров'ю українське місто Дебальцеве. Без міжнародного тиску Росія не зупиниться. Тиск має тривати, поки Москва остаточно не поховає сокиру війни і не почне поважати суверенітет своїх сусідів", - зазначив Порошенко, запевнивши, що Україна при цьому залишається відданою виконання Мінських домовленостей.

Глава держави підкреслив, що у 2016 році, так само, як у 2015, залишається багато викликів для України і всього світу - російська військова агресія проти Української держави, конфлікт в Сирії, міграційна криза в Європі, зростання загроз тероризму та економічної кризи. Президент подякував усім лідерам країн, які підтримували Україну, і підкреслив, що основною метою 2016-го повинно стати досягнення миру в ній.

"Ми повинні бути впевнені, що наші прагнення миру і справедливості не капітулюють перед силою, залякуваннями і в угоду компромісу для економічного прагматизму", - підкреслив Порошенко.

Президент також наголосив на неприпустимості відкладання "Кримського питання" і підкреслив важливість запуску міжнародного механізму для деокупації півострова.

Окремо Порошенко підкреслив важливість відносин з Європейським Союзом, зокрема - референдуму в Нідерландах щодо Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

"Голосування в Нідерландах буде не про Угоду з Україною. Воно буде про ЄС і його майбутнє, про просування європейських цінностей за межами ЄС. Тому ми сподіваємося на солідарність з Україною і українським народом", - зазначив він, нагадавши, що Україна також очікує підтримки країн ЄС у питанні запровадження безвізового режиму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-