Україна вимагає реакції ЄС на візит польського нациста до Криму

Україна вимагає реакції ЄС на візит польського нациста до Криму

Укрінформ
Україна вимагає від керівництва ЄП надати оцінку незаконному візиту європарламентарія Януша Корвіна-Мікке до тимчасово окупованої АР Крим.

Про це йдеться у зверненні виконувача обов’язків представника України при ЄС Любові Непоп до керівництва Європарламенту, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Позиція ЄС щодо Криму була підтверджена численними резолюціями та доповідями Європейського парламенту і постійно перебуває у його порядку денному. У цьому зв’язку особливо розчаровує, коли високий міжнародний авторитет ЄП експлуатується окремими євродепутатами у власних цілях. Пан Я.Корвін-Miкке не лише зухвало порушив законодавство України, у тому числі порядок в’їзду на тимчасово окуповану територію, він продемонстрував неповагу до всього Європарламенту та до своїх колег», - наголосила Непоп.

Вона зазначила, що Україна високо цінує чітку і послідовну позицію законодавчого органу ЄС щодо засудження і невизнання окупації АР Крим та Севастополя Російською Федерацією, а також підтримку незалежності, суверенітету і територіальної цілісність України. Водночас, за її словами, ці зусилля підриваються «деякими безвідповідальними політиками», які відвідують півострів на порушення українського законодавства і політики ЄС щодо невизнання незаконної анексії Криму.

Український дипломат також наголосила, що подібні провокаційні візити використовуються російською пропагандою для спроб псевдоміжнародної легітимізації анексії та дезінформування російського суспільства і жителів Криму про реальне ставлення Євросоюзу до незаконних дій РФ.

Як повідомляв Укрінформ, депутат Європарламенту від Польщі, ультраправий націоналіст Корвін-Miкке нині перебуває під санкціями законодавчого органу ЄС через демонстрацію нацистської символіки під час пленарного засідання ЄП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-