У Бордо вирішили не показувати кіноагітку Путіна про Крим

У Бордо вирішили не показувати кіноагітку Путіна про Крим

Укрінформ
Мерія французького міста Бордо скасувала кінопоказ пропагандистського фільму Кремля із назвою «Крым. Путь на Родину», в якому президент РФ Володимир Путін розповідав, як приймалося рішення відібрати в України Крим у 2014 році.

Про це власному кореспондентові Укрінформу повідомив один з українських активістів об'єднання «Євромайдан – Франція» Ігор Решетняк, надіславши офіційну відповідь керівника канцелярії мера Бордо Алена Жюппе.

«Добрий день. Ми скасували кінопоказ. Людовік Мартінес», - лаконічно відповів представник мерії у відповідь на лист низки українсько-французьких асоціацій Франції із проханням скасувати показ фільму-фарсу.

За словами Решетняка, низка українсько-французьких громадських організацій, у тому числі асоціація «Ukraine Amitiе» та об’єднання «Сollectif Euromaidan Bordeaux», вийшла з ініціативою серед французів та українців, що проживають у Бордо та інших містах Франції, підписатися під петицією на адресу мера Бордо з проханням скасувати пропагандистський захід.

«Буквально за кілька діб петиція набрала сотні голосів підтримки», - уточнив український активіст і, додав, що українці та французи написали офіційного листа Алену Жюппе, в якому аргументували наслідки демонстрації пропагандистського кінопоказу «Крым. Путь на Родину».

Раніше кремлівський телеканал Russe Spoutnik через ряд місцевих ЗМІ анонсував кінопоказ фільму-фарсу в одній з муніципальних гімназій Бордо. Так звана «прем’єра» мала відбутися 11 грудня о 20:00 за Києвом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-