Процес над Савченко «завис» через Басманний суд

Процес над Савченко «завис» через Басманний суд

Укрінформ
У засіданні міськсуду російського Донецька у справі української льотчиці і народного депутата Надії Савченко оголосили перерву через те, що зайнятий відеозв'язок із Бассманним судом Москви.

Про це написав у Твіттері її адвокат Микола Полозов.

«До Басманного суду не додзвонитися. Хтось відхиляє виклики. Скайп-суди такі. Виявляється у Басманному суді засідання. Перерва через Басманний суд до 14:00», - пише Полозов.

Не виключено, що затримка пов'язана і з тим, що у Басманному суді  перебуває адвокат Ілля Новіков, який стежитиме за тим, аби під час допиту свідків, експертів у відеорежимі у приміщенні не було сторонніх людей, слідчих: «Колеги Фейгін і Полозов чекають у Донецькому суді. А я з Басманного пишу їм. Все-таки цю гідру скайп-судів захисту треба брати в кліщі з обох боків екрану. А то вона, зараза, вивертається», - написав у Твіттері Новіков.

Водночас адвокат Марк Фейгін звернувся до Ігоря Плотницького, якого суд вважає свідком у справі Савченко, щоб адвокатів української льотчиці пропустили на територію так званої «ЛНР» до місця подій 17 червня 2014 року, можливо з представниками місії ОБСЄ. Це місце розташоване за 60 км від Донецького міськсуду. Проте, за словами Фейгіна, «Плотницький все не відгукується на моє прохання про проїзд захисників Савченко у т.з. ЛНР, в район селищ Металіст і Стукалова Балка. Сумно». 

Нагадаємо, російське слідство звинувачує Савченко за статтями «вбивство» і «замах на вбивство». Українка усі звинувачення спростовує. Насправді після захоплення в полон бойовиками її за допомогою ватажка терористів Ігоря Плотницького переправили в Росію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-