Клімкін пояснив, чому Україна не закрила небо перед катастрофою МН17

Клімкін пояснив, чому Україна не закрила небо перед катастрофою МН17

Укрінформ
Україна не закрила повністю повітряний простір над Донбасом до моменту катастрофи МН17, оскільки ніхто не передбачав, що Росія має намір приховано застосувати потужні ракети ППО проти цивільної авіації.

Таке пояснення озвучив у вівторок в ООН міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ніхто на той момент не усвідомлював такої загрози, і що Росія може відправити на Донбас такі високотехнологічні системи, які можуть збивати літаки", - зауважив міністр.

При цьому він наголосив, що Росія розв'язала неоголошену гібридну війну, під час якої незрозумілі ні наміри, ні типи зброї, до яких може дійти справа. "Коли починається війна, коли вона оголошується, ти знаєш, чого чекати. Але ця війна не була оголошена, й ніхто не міг навіть уявити такої загрози", - зауважив Клімкін про застосування з російського боку установки "Бук".

Нагадаэмо, Рада з безпеки на транспорті Королівства Нідерланди у вівторок оприлюднила результати технічного розслідування катастрофи Боїнга-777 авіакомпанії "Малайзійські Авіалінії" над Україною 17 липня минулого року.

У одному із висновків було наголошено, що українська сторона вважала недостатніми причини для закриття повітряного простору над Східною Україною, хоча й збільшила висоту польотів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-