МН17: кримінальне розслідування триватиме у 2016 - прокуратура Нідерландів

МН17: кримінальне розслідування триватиме у 2016 - прокуратура Нідерландів

Укрінформ
Кримінальне слідство щодо катастрофи Боїнга МН17, яке проводить Міжнародна спільна слідча група на чолі з прокуратурою Нідерландів, буде тривати і в 2016 році.

Як заявили у прокуратурі Нідерландів, коментуючи звіт нідерландського Радбезу, на даний момент висновки кримінального слідства "вказують у тому ж напрямку", що і висновки Ради з питань безпеки Нідерландів, але підготовка доказової бази є тривалим і трудомістким процесом.

"Рада з питань безпеки встановила, що Боїнг МН17 був збитий ракетою "Бук". На сьогодні результати кримінального слідства вказують у тому ж напрямку. Спільна слідча група вже оголошувала, що найбільш вірогідним сценарієм, який розглядає кримінальне слідство, є збиття літака ракетою "Бук", - відзначили у прокуратурі.

Водночас у заяві відзначається, що збір переконливих доказів у кримінальній справі - це складний і трудомісткий процес.

"Найбільш трудомістким питанням залишається пошук та опитування великої кількості свідків, так само як і аналіз значної кількості даних. Це відбувається у нелегких умовах, особливо у питанні збору доказів та опитування свідків на території, де триває збройний конфлікт", - відзначається у заяві.

Крім того, як зазначили у прокуратурі, для притягнення до відповідальності винних у катастрофі слідству треба встановити осіб, які мали будь-яке відношення до збиття літака.

"Обидва процеси - встановлення винуватців і їхній арешт може зайняти багато часу. Це означає, що, як очікується, кримінальне розслідування щодо катастрофи МН17 буде продовжуватись і у 2016 році", - йдеться у заяві.

Як повідомляв Укрінформ, Рада з питань безпеки Нідерландів оприлюднила фінальний  звіт щодо причин катастрофи Боїнга МН17. Голландський Радбез встановив, що літак був збитий боєголовкою 9N314M запущеною із системи "Бук". Паралельно із технічним розслідуванням Міжнародна спільна слідча група веде кримінальне розслідування.

Раніше прокуратура Нідерландів заявила, що має в полі зору групу осіб, які потенційно можуть бути підозрюваними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-