Справу про банкрутство Укрбурштину закрили. Незадоволеним лишилося тільки саме ДП

Справу про банкрутство Укрбурштину закрили. Незадоволеним лишилося тільки саме ДП

Укрінформ
Господарський суд  Рівненської області 7 жовтня виніс рішення за позовом ДАК “Українські поліметали”  і припинив справу  щодо банкрутства державного підприємства “Укрбурштин".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу із зали суду.

“Ми вважаємо, що держава має встановити контроль над власними активами, а також варто розпочати сплату боргу компанії кредиторам із фінансового ресурсу її власника: ДАК “Українські поліметали”, - зазначив генеральний директор ДАК "Українські поліметали" Костянтин Лісничий, уточнивши , що компанія задоволена таким рішенням суду.

Під час розгляду справи позивача підтримала представник прокуратури в Рівненській області Ірина Білера. Таку ж позицію відстоювало й Міністерство економічного розвитку і торгівлі України.

Після заслуховування сторін і вивчення документів, які були подані під час судового засідання, суддя Господарського суду  Наталія Церковна оголосила рішення про припинення розгляду справи щодо банкрутства ДП “Укрбурштин”.

Юрист ДП «Укрбурштин» Алла Рижа повідомила, представники підприємства будуть оскаржувати рішення в апеляційному суді, бо вважають його незаконним.

Нагадаємо, дочірнє підприємство “Укрбурштин” ДАК “Українські поліметали” з 2003 року перебуває у стані банкрутства та з 2005 р. контролюється Комітетом кредиторів і керуючим санацією, а не державою.  З липня 2015 р. 99% боргу ДП “Укрбурштин” (відповідно до реєстру вимог кредиторів) перейшло до британської компанії “Thamesvest LTD”, яку було створено в липні 2015 року зі статутним капіталом у 4 фунти. Це могло унеможливити погашення заборгованості ДП “Укрбурштин” та повернення підприємства під контроль держави. Розмір кредиторської заборгованості, через яку здійснювалося провадження у справі про банкрутство ДП “Укрбурштин», становить 7,2 млн грн. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-