Укрбурштин намагалися віддати

Укрбурштин намагалися віддати "офшору" з капіталом у 4 фунти - ЗМІ

Укрінформ
26 серпня Господарський суд Рівненської області переніс розгляд справи про банкрутство держкомпанії Укрбурштин на 7 жовтня.

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України хотіло в судовому порядку припинити 12-річну процедуру банкрутства держпідприємства Укрбуштин, пише ЛігаБізнесІнформ.

Укрбурштин - одне з двох державних підприємств, що мають ліцензії на видобування бурштину. При цьому в 2003 році компанія визнана банкротом і знаходиться в процедурі санації, фактично контролюється приватними особами, а не державою. Сумарний борг Укрбурштину перед кредиторами - 7,2 млн грн, при цьому щорічно добувається бурштину на мільйони доларів.

Тільки на початку серпня правоохоронними органами була затримана нелегальна партія бурштину вагою в 2,5 тонни, оцінною вартістю більш як $3 млн. Через декілька днів після затримання цієї партії арбітражний керівник Укрбурштину Олена Левкович заявила, що цей вантаж належить компанії, і гроші від його продажу мали піти на погашення боргів компанії.

У вівторок, 25 серпня, міністр економіки Айварас Абромавічус у своєму Твіттері написав, що на судовому засіданні Укрбурштин спробують передати під контроль офшорної компанії за борг в $300 000.

У державній акціонерній компанії Українські поліметали ЛІГАБізнесІнформ розповіли, що арбітражний керівник Олена Левкович постарається змінити склад комітету кредиторів, єдиним учасником повинна стати компанія Thamesvest LTD (Великобританія, код 09674107), заснована 7 червня (статутний капітал 4 фунти). На думку представника ДАК Українські поліметали такі дії призвели б до повної втрати державою компанії Укрбурштин.

Судове слухання привернуло увагу громадськості, на ньому були присутні представники рівненського Автомайдану та інших громадських організацій. Наприклад, за інформацією депутата Київради і лідера Автомайдану Олексія Гриценка, "групою підтримки" комітету кредиторів були представники Правого сектору. Сьогодні, 26 серпня суд не став розглядати позов МЕРТ про припинення процедури банкрутства Укрбурштину, переніс засідання на півтора місяці на 7 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-