В Укрбурштині очікують, що справу про «скандальний бурштин» закриють

В Укрбурштині очікують, що справу про «скандальний бурштин» закриють

Укрінформ
ДП «Укрбурштин» передало до правоохоронних органів документи на 2,6 тонни бурштину, в незаконному видобутку якого його звинувачують.

ДП «Укрбурштин» передало до правоохоронних органів документи на 2,6 тонни бурштину, в незаконному видобутку якого його звинувачують у Міністерстві внутрішніх справ. Державне підприємство сподівається, що кримінальне провадження буде закрите.

Про це на брифінгу в Укрінформі розповіла керуюча санацією держпідприємства Олена Левкович, повідомляє кореспондент агентства.

«Ми передали правоохоронним органам всі документи, які у нас були з даного приводу. Правоохоронці провели обшуки і допити в усіх компаніях, які згідно з договорами працювали з нами, опитали працівників геологічних компаній. Маю надію, що найближчим часом правоохоронці з'ясують усі необхідні факти і закриють кримінальне провадження», - сказала вона.

Левкович розповіла, що ДП «Укрбурштин» має всі документи щодо вилученого правоохоронними органами бурштину. Згадані 2,6 тонни бурштину-сирцю видобуто законно. «Після рішення суду ми будемо просити повернути нам 2641 кг бурштину-сирцю», - додала вона.

Читайте також: Укрбурштин намагалися віддати "офшору" з капіталом у 4 фунти - ЗМІ

Нагадаємо, 4 серпня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що спеціальна група міліції у Рівненській області затримала понад 2,5 тонни незаконно добутого бурштину, готового для постачання за кордон. Бурштин був заарештований Рівненським судом до кінця розслідування. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-