Цитати: Турчинов, Смешко, Рудьковський, Кернес, Могильов...

Цитати: Турчинов, Смешко, Рудьковський, Кернес, Могильов...

Укрінформ
Турчинов: «Ті, хто винен у масових вбивствах людей, відповідатимуть перед українським судом, і, не виключаю, перед Міжнародним трибуналом, а головне - перед судом Божим. Ми повинні у найкоротший час повернути віру людей у те, що злочинці повинні бути покарані, а прості люди - захищені».

Турчинов: «Ті, хто винен у масових вбивствах людей, відповідатимуть перед українським судом, і, не виключаю, перед Міжнародним трибуналом, а головне - перед судом Божим. Ми повинні у найкоротший час повернути віру людей у те, що злочинці повинні бути покарані, а прості люди - захищені».

Про це заявив Голова Верховної Ради Олександр Турчинов, представляючи колективу Центрального апарату Генеральної прокуратури нового керівника.

Смешко: «Ще ніколи ми раніше не стояли так близько до можливості втрати територіальної цілісності нашої держави, і на жаль, ми пройшли лише першу фазу цього протистояння... Та інформаційна кампанія, яка ведеться в Росії, яка абсолютно неадекватно показує те, що відбулося в Україні, вона фактично готує російське населення в тому числі і до того, що Росія може використати свою національно-воєнну доктрину, застосувати силу для захисту своїх громадян і російськомовного населення».

Таку думку висловив екс-голова Служби безпеки України Ігор Смешко.

Кернес: «Вони (активісти Євромайдану. - Ред.) до мене говорять мовою ультиматуму, щоб я пішов у відставку. Моя позиція наступна: ні в яку відставку я не йду, тому що мене обирали харків'яни... Ми живемо в одному місті, тож впорядкуймо його. Я закликаю, щоб не було ніякої агресії та ескалації, щоб ви зняли свої панчохи та відкрили обличчя, щоб припинили грати в ці ігри. Це мені нагадує не мирні збори. Ті, хто дає волю емоціям, давайте чути одне одного».

Про це заявив Харківський міський голова Геннадій Кернес, звертаючись до харків'ян.

Рудьковський: «Я наполягаю призначити позачергові вибори Верховної Ради на 26 жовтня. Я вважаю, що це буде чесно перед людьми. Треба піти на вибори і отримати новий кредит довіри... Тоді не буде питань у жодного протестувальника у кожному регіоні, бо незалежно від того, член це партії "Удар" чи Партії регіонів - у кожного виникає питання, чому депутати не змогли уникнути кровопролиття».

З такою ініціативою виступив народний депутат України Микола Рудьковський.

Могильов: «Я категорично не згоден з тими, хто говорить: «Могильову треба йти». Я відчуваю свою відповідальність за всіх людей у Криму... Корабель дістав пробоїну, капітан у єдину шлюпку сів, віддав честь, витер сльозу і пішов з цього корабля. Я таким капітаном не буду!.. Я неодноразово говорив, що найстрашніша трагедія - це загибель людей. Це неприпустимі речі. А зміна влади - це не трагедія, тому треба спокійно працювати, з повною віддачею, і думати, як ми взаємодіятимемо з новою владою».

Голова уряду Криму Анатолій Могильов заявив, що не збирається у відставку.

Неволя: «Жодних запитів щодо оголошення у міжнародний розшук осіб, про яких йдеться у пресі (екс-президента В.Януковича та його оточення. - Ред.), до нас не надходило... Для оголошення у міжнародний розшук будь-якої особи обов'язковими умовами є відкриття стосовно неї кримінального провадження, а також наявність здобутих у ході розслідування достатніх даних для оголошення про підозру у вчиненні злочину. Крім того, суд має надати дозвіл про затримання з подальшим триманням під вартою... Отримані матеріали ми опрацьовуємо і надсилаємо до Генерального секретаріату Інтерполу у Ліон (Франція), де інформація про особу вноситься в інформаційну систему. Водночас може бути виставлена "червона картка", тобто розшук з метою екстрадиції та арешту».

Так керівник Укрбюро Інтерполу Василь Неволя прокоментував інформацію про оголошення ряду колишніх найвищих посадовців України у міжнародний розшук.

Сікорський: "Український парламент уже націоналізував огидну віллу президента Януковича (Межигір'я. - Ред.) і, думаю, захоче уважніше придивитися до іншої нерухомості людей, які керували країною і крали. І це також має бути джерелом підтримки реформ в Україні. Це стосується маєтків як в Україні, так і за кордоном".

Таку думку висловив заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.

Шапран: «Якщо вартість газу не підвищиться, то на 2014 рік потрібно буде $12-15 млрд, частина цих коштів може піти на поповнення ЗВР, тобто може бути закрита кредитами МВФ, а частина має бути залучена для латання бюджетних дір... Якщо ціна на російський газ збільшиться, то Україні знадобитися як мінімум $20 млрд».

Такий прогноз зробив головний фінансовий аналітик РА "Експерт-Рейтинг" Віталій Шапран.

Ештон: "Зараз їй (владі в Україні. - Ред.) необхідно прийняти рішення щодо формування нового уряду... Вони мають розробити план з вирішення економічних питань, почати обговорювати план з міжнародними організаціями, з усіма нами для того, щоб ми могли визначити, яку найкращу допомогу можемо надати Україні... Ми також беремо до уваги короткострокові економічні питання і думаємо про поєднання короткострокових кредитів і позик і довгострокових інвестицій".

Про це заявила високий представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон.

Гончарук: "Мушу констатувати, що політична система не змінилася і що на зміну старим політикам прийшли нові, але ті самі старі. Що ті принципи, які діяли в політиці, продовжують діяти. Рівень зухвалості, з якою порушується Конституція, тільки зростає. Я не здивуюся, якщо завтра хтось вийде на трибуну і скаже, що зараз революція і доцільно взагалі не керуватися нормами права, ми зараз всіх переловимо, пересадимо і все буде нормально... Нинішнє юридичне свавілля парламенту абсолютно неправильно і дуже небезпечне... Майдану зовсім не подобається те, що зараз відбувається".

Про це заявив активіст об'єднання "Сила людей" юрист Олексій Гончарук.

Ковальчук: "Я як правник завжди виступаю за те, щоб усе відбувалося в рамках закону, бо закон - це те, що нас вберігає від "беспредєлу", від закону джунглів і від того, щоб той, хто сильніший, зі зброєю, хто організованіший, без закону, без справедливості просто встановлював свої правила на території. Це дуже небезпечно, і зараз існує така небезпека. Я бачу всі передумови для того, щоб нова команда встановила тотальний контроль над усіма інститутуціями в державі і, умовно кажучи, вбила і фізично, і нефізично, і політично перш за все своїх опонентів і щоб встановилася нова диктатура, але іншого кольору".

Таку думку висловив політичний експерт-майданівець Микола Ковальчук.

Шишацький: «Ми повинні відійти від партії вождистського типу. Такими, на жаль, в Україні сьогодні є всі партії, включаючи і «регіони». Там одна ідеологія - дорватися до корита».

Про це голова Донецької облдержадміністрації Андрій Шишацький заявив на засіданні громадської ради.

Туск: «Усі без винятку знають, що (фінансова - Ред.) допомога має надаватися на певних умовах, аби гарантувати її розумне використання. Щоб реформувати країну, недостатньо лише отримати допомогу та зменшити борг. Потрібно також прагнути змін. Йдеться, насамперед, якщо не про повне подолання, то хоча б про радикальне обмеження корупції, щоб можна було розбудувати правову державу і міцні інституції».

Про це під час прес-конференції у Варшаві заявив голова Ради міністрів Польщі Дональд Туск.

Слуцький: "Ми вважаємо, що Янукович як і раніше легітимний президент. Він не підписував закон про (повернення до) Конституції 2004 року, отже всі рішення, що приймаються Верховною Радою, під великим питанням".

Про це заявив голова комітету Держдуми РФ у справах СНД, євроінтеграції і зв'язкам із співвітчизниками Леонід Слуцький.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-