Президент Академії меднаук написав заяву під тиском ВІЛ-сервісних організацій, стверджують в НАМНУ

Укрінформ
Президії Національної академії медичних наук України Андрій Сердюк написав заяву про звільнення під тиском представників ВІЛ-сервісних громадських організацій.

Про це у розмові з кореспондентом Укрінформу заявила керівник прес-служби НАМНУ Людмила Гордон.

"Так, Андрій Михайлович написав заяву, але зробив це під великим тиском, його змусили, і це виглядало дуже некоректно", - сказала вона.

Гордон розповіла, що представники пацієнтських організацій ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» учора попросили академіка Сердюка про зустріч з приводу надання благодійної допомоги Інституту епідеміології та інфекційних хвороб імені Л.В.Громашевського. Однак сьогодні на неї прийшло багато представників ВІЛ-сервісних організацій та пацієнтів клініки "Лавра", які поставили перед президентом НАМНУ вимогу написати заяву про відставку за те, що він "три роки гнобив клініку "Лавра".

Керівник прес-служби НАМНУ зазначила, що після зустрічі представники Всеукраїнської мережі ЛЖВ виклали на своєму сайті скан заяви академіка Сердюка про відставку за станом здоров'я та відео своєї розмови з ним. "Там не видно, що він робить це під тиском, але я як очевидець можу це ствержджувати", - зазначила Гордон.

25 лютого прес-служба ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» поширила повідомлення, що після зустрічі з пацієнтами в приміщенні Президії НАМНУ академік Андрій Сердюк написав заяву на звільнення з посади Президента. Член Координаційної Ради ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» Дмитро Шерембей назвав звільнення Сердюка першим кроком на непростому шляху реформування НАМН України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-