Парубій обіцяє, що ВР розгляне всі подання ГПУ на нардепів

Парубій обіцяє, що ВР розгляне всі подання ГПУ на нардепів

Укрінформ
Коаліція подасть постанову про розгляд усіх подань ГПУ на зняття недоторканності з шести народних депутатів у четвер, після розгляду на Регламентному комітеті подання на Михайла Добкіна. 

Про це на засіданні погоджувальної ради заявив Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Завтра минає сьомий день від перших подань, тому у вівторок по закону ми мали б почати розгляд питань зняття депутатської недоторканності. До мене звернулися представники коаліції, щоб ми дочекалися розгляду останнього подання, а ми знаємо, що є ще подання на народного депутата Добкіна, яке ще не розглянуте, і щоб всі подання розглянути в четвер. Але рішення з цього приводу може прийняти тільки Верховна Рада. Члени коаліції подадуть відповідну постанову", - сказав Парубій. 

Читайте також: Холодницький: У мене на столі лежить подання на зняття імунітету ще з одного нардепа

Як повідомлялося, минулого тижня Комітет Верховної Ради з питань регламенту та організації діяльності парламенту визнав достатніми й обгрунтованими подання Генпрокуратури щодо народного депутата Борислава Розенблата (фракція БПП). Водночас комітет визнав недостатньо обгрунтованими подання ГПУ стосовно депутатів Євгена Дейдея (фракція "Народний Фронт"), Олеся Довгого (депутатська група "Воля народу"), Максима Полякова (фракція "Народний фронт"), Андрія Лозового від Радикальної партії. Усі подання були передані Голові Верховної Ради Андрію Парубію.

Крім того, 12 липня Регламентний комітет Верховної Ради розгляне подання Генеральної прокуратури про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата з фракції "Опозиційний блок" Михайла Добкіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-