Луценко: Справу Довгого можуть перекваліфікувати на іншу статтю

Луценко: Справу Довгого можуть перекваліфікувати на іншу статтю

Укрінформ
Генпрокурор Юрій Луценко не виключає, що провадження стосовно Олеся Довгого можуть перекваліфікувати на іншу статтю Кримінального кодексу, оскільки за теперішньою термін давності спливає за три місяці.

Про це він сказав під час засідання Регламентного комітету, відповідаючи на запит представника цього комітету народного депутата Олега Купрієнка, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, Купрієнко зазначив, що за злочином, який інкримінується Олесю Довгому, термін притягнення до відповідальності становить 10 років і цей термін спливе через три місяці.

«Дія вчинена 1 жовтня 2007 року, виходить у нас залишились три місяці до того як спливе термін притягнення...В мене питання, нащо цей «город городити», якщо можливість на 99,9%, що справа до вироку суду немає ніяких перспектив», - пояснив народний депутат.

Читайте також: Довгий просить регламентний комітет зняти з нього недоторканність

У відповідь Генпрокурор зазначив, що на цей момент термін давності не вичерпався, вбачається злочин Довгого і ГПУ діє згідно законодавства. Також Луценко припустив, що справу можуть перекваліфікувати.

«Якщо приймається рішення, Верховна Рада його підтримує, ми можемо передати у суд цю справу ще до завершення строків давності. Я не виключаю, що в ході досудового слідства після зняття депутатської недоторканності, можуть бути здобуті докази, які дадуть можливість перекваліфікувати цю статтю на іншу, у якої термін давності більший», - сказав Луценко.

Генпрокурор Юрій Луценко також пояснив, що Олесь Довгий підозрюється у порушенні Регламенту київської міської ради, зокрема рішення щодо земельних питань поставив на голосування без роздачі відповідних матеріалів депутатам. 

«Секретар міськради Довгий грубо порушив Регламент, він добре усвідомлював, що стоїть на кону - на кону стояв не просто ЖК «Технолог» із ста гектарами, на кону стояло 20 житлових кооперативів, які «роздеребанили» тисячі гектарів столиці в один день через порушення Регламенту, на яке свідомо пішов Довгий», - додав Луценко.

Раніше Генпрокурор повідомляв, що кваліфікація справи Довгого - кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст.364 Кримінального кодексу - за фактом зловживання службовими особами Київської міської ради владою всупереч інтересам служби, в інтересах третіх осіб, чим заподіяно тяжкі наслідки інтересам держави в особі територіальної громади міста Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-