Луценко звинуватив Регламентний комітет Ради в

Луценко звинуватив Регламентний комітет Ради в "узурпації"

Укрінформ
Генпрокурор Юрій Луценко вважає, що треба обрати повноцінного голову регламентного комітету ВР.

Про це він сказав журналістам після засідання Регламентного комітету, який ухвалив повернути до Генпрокуратури подання про зняття недоторканності з нардепа Євгена Дейдея, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зараз відбувається узурпація комітетом рішень. Мені здається, що якщо на наступних розглядах буде застосована тактика не відправляти справи до залу, це буде означати узурпацію комітетом права розгляду подань Генпрокурора у залі ВР. Це серйозна політична проблема, яку доведеться вирішувати, можливо, обранням повноцінного голови Регламентного комітету, якого наразі немає", - зазначив Луценко.

Читайте також: Комітет Ради назвав докази ГПУ щодо Дейдея “невмотивованими”

За його словами, процес не може зупинитись через те, що група людей не допускає розгляду справ по суті щодо народних депутатів до залу парламенту. 

Як повідомляв Укрінформ, Луценко після засідання комітету сказав в.о. голови Регламентного комітету Павлові Пинзенику, що Регламентний комітет не суд і має "просто робити технічні речі - передавати документи на розгляд у залу Верховної Ради".

Комітет Верховної Ради з питань регламенту та організації роботи парламенту визнав недостатньо обгрунтованим подання Генпрокуратури на надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності депутата фракції "Народний фронт" Євгена Дейдея.

Зокрема, у рішенні зазначається, що висновки слідства грунтуються на припущеннях, що не може підтверджувати факт вчинення народним депутатом України Дейдеєм кримінального правопорушення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-