Парубій: В України і НАТО однакові цінності, цілі і завдання

Парубій: В України і НАТО однакові цінності, цілі і завдання

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що Україна і НАТО мають однакові цінності і завдання, зокрема бажання жити у мирному світі.

Про це він сказав під час урочистого засідання Верховної Ради з нагоди 20-ї річниці підписання Хартії про особливе партнерство між Україною та Організацією Північноатлантичного договору, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«В Української держави і Північноатлантичного альянсу однакові цінності, цілі і завдання. Перш за все, це відсутність будь-яких агресивних намірів і територіальних претензій, а також тверде бажання жити у мирному та стабільному вільному світі», - зазначив Парубій.

Він додав, що українці підтримують вступ України в НАТО.

«За три роки після Революції Гідності ця підтримка зросла втричі. Згідно з останніми соцопитуваннями, більше 50% населення готові проголосувати за Україну в НАТО», - сказав Парубій.

Читайте також: Треба збільшити вартість для Росії подальшої агресії в Україні - Вершбоу

Також Голова Верховної Ради наголосив, що вступ України в НАТО є стратегічною метою держави.

Як повідомляв Укрінформ, 8 червня Верховна Рада ухвалила проект закону № 6470 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо зовнішньополітичного курсу України)". Ця законодавча ініціатива має на меті внесення необхідних змін до законів України "Про засади внутрішньої і зовнішньої політики" і "Про основи національної безпеки України" для відновлення цілеспрямованого прагматичного курсу України на набуття членства в НАТО як стратегічного зовнішньополітичного пріоритету держави.

Раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявляв, що союзники готові розглянути заявку України на вступ до Альянсу, якщо і коли така надійде.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-