Треба збільшити вартість для Росії подальшої агресії в Україні - Вершбоу

Треба збільшити вартість для Росії подальшої агресії в Україні - Вершбоу

Укрінформ
США мають допомогти Україні зміцнити свої оборонні можливості і бути готовими збільшити вартість для Росії подальшого продовження конфлікту шляхом посилення економічних санкцій.

Про це заявив провідний фахівець Атлантичної ради США, екс-заступник Генерального секретаря НАТО Александер Вершбоу, виступаючи на 95-му Семінарі "Роуза-Рота" на тему «Безпека і стабільність в Україні і Чорноморському регіоні», повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вашингтон повинен допомогти Україні зміцнити свої оборонні можливості. Це означає надання Україні більш широкого переліку оборонної зброї і також збільшення для Росії вартості подальшого продовження конфлікту в Україні", - сказав Вершбоу.

Він зауважив, що йдеться не про військове рішення, а знаходження політико-дипломатичного врегулювання конфлікту. Для цього, на думку Вершбоу, Європа і Сполучені Штати мають "вдихнути нове життя" у процес мирних переговорів. 

Екс-заступник Генсека НАТО констатував, що Мінський процес не досягає поставлених завдань: бойові дії на сході України продовжуються, рівень ескалації конфлікту з початку року навіть зріс, а підтримувані Росією бойовики нарощують свої можливості і активізуються. 

Читайте також: Чорне море є центром стратегії Москви з відновлення гегемонії над сусідами - Вершбоу

У цьому контексті Вершбоу припустив, що, можливо, у США має бути спеціальний представник, який разом з Києвом, Парижем та Берліном працюватиме над цим питанням, щоб сприяти дотриманню Мінських домовленостей і врегулюванню  конфлікту.

"Але відновлення суверенітету України на сході має залишитися передумовою нормалізації відносин (Заходу - ред.)  з Росією і послаблення економічних санкцій. Європа і США повинні бути готові навіть зробити ці санкції більш жорсткими, якщо Москва продовжуватиме блокування політичного рішення", - підкреслив Вершбоу. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-