Суд розпочав заочне провадження у справі про держзраду Януковича

Суд розпочав заочне провадження у справі про держзраду Януковича

Укрінформ
Оболонський райсуд Києва задовільнив клопотання прокуратури щодо процедури заочного провадження у розгляді по суті справи за обвинуваченням екс-президента Віктора Януковича у державній зраді.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Таке рішення ухвалене через повторну неявку обвинуваченого в суд.

"Суд ухвалив здійснювати спеціальне судове провадження стосовно обвинуваченого Віктора Януковича... Ухвала оскарженню не підлягає", - зачитав рішення суддя Владислав Дев'ятко.

При цьому захист екс-президента вважає, що Янукович не є обвинуваченим у цій справі.

Як повідомляв Укрінформ, перше засідання з розгляду справи по суті розпочалося 26 червня, однак було перенесено через неявку Януковича. Раніше суд дозволив Януковичу брати участь у засіданні шляхом відеоконференції, однак адвокати обвинувачуваного не забезпечили таку явку екс-президента в суді.

При цьому адвокат екс-президента Віталій Сердюк заявив про необхідність застосування міжнародної процедури допиту Януковича відповідно до положень Європейської конвенції з прав людини.

Янукович обвинувачується у вчиненні державної зради, пособництві представникам влади Росії, в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України, в порушення порядку, встановленого Конституцією, веденні агресивної війни.

Сам екс-президент Янукович, який утік до Росії після розстрілів протестувальників на Майдані, звинувачення відкидає.

 Фото: Reuters, Maxim Shemetov

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-