Метод Макрона: Le Monde озвучила головний сигнал зустрічі з Порошенком

Метод Макрона: Le Monde озвучила головний сигнал зустрічі з Порошенком

Укрінформ
Головний сигнал, який президент Франції Еммануель Макрон передав українському лідеру Петру Порошенку, полягає у тому, що на тлі висування жорсткіших вимог до російської сторони Україна повинна діяти бездоганно.

Про це пише впливова французька газета Le Monde, аналізуючи так званий метод Макрона, запропонований напередодні французьким лідером під час переговорів з українським президентом у Єлисейському палаці.

«Приватна дискусія була більш прямою, ніж публічна заява», - посилається Le Monde на дипломатичне джерело.

За інформацією видання, головний сигнал, який Макрон передав Порошенку, полягає у тому, що на тлі висування вимог до російської сторони Україна повинна також діяти бездоганно.

Окрім цього, «метод Макрона» полягає у тіснішому і активнішому залученні ОБСЄ до переговорного процесу у «нормандському форматі», щоб його учасники мали чітке уявлення про те, що відбувається на фронті на сході України. На переконання Макрона, ОБСЄ повинна відігравати роль «мирового судді».

При цьому Le Monde наголосила на позиції Макрона про те, що саме Росія є агресором у цьому конфлікті, і що Франція не визнає нелегальну анексію Криму. Як зазначає видання, такою позицією французький лідер підтвердив дружні стосунки між Францією і Україною.

Як повідомляв Укрінформ, 26 червня Президент України Порошенко у Парижі зустрівся з Президентом Франції Макроном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-