Гройсман проти розгляду бюджетних змін у два читання

Гройсман проти розгляду бюджетних змін у два читання

Укрінформ
Ухвалення запропонованих урядом змін до Державного бюджету в два читання, а не одразу за основу та в цілому, затягує додаткові платежі, передусім соціального спрямування, на які очікує суспільство.

Про це заявив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман в інтерв’ю Ліга.net, коментуючи рішення виділити Держагентству з автомобільних доріг «Укравтодор» гроші на дорогу Львів-Тернопіль-Хмельницький і Вінниця-Одеса-Миколаїв, інформує Урядовий портал

«Я вніс пропозицію, щоб ми прийняли це рішення відразу за основу і в цілому - оскільки два наступні тижні в парламенті непленарні за календарним планом. Це дозволило б прискорити виплати. Але український парламент вирішив інакше: 204 голоси за. Від Блоку Петра Порошенка наші пропозиції підтримав 71 народний депутат. Скажімо так, не вся фракція. І я вдячний кожному народному депутату, хто проголосував, розуміючи важливість питання. Але коли почали голосувати за основу, то набрали майже понад 250 голосів», - підкреслив Гройсман.

Тепер, за його словами, буде проходити підготовка до другого читання.

«В принципі, єдине - це затягне час на кілька тижнів. Я вважаю, що це негативно», - зазначив Прем’єр-міністр.

Він також нагадав, що ці додаткові кошти з'явилися завдяки зростанню та детінізації економіки.

«У перші три місяці року завдяки зростанню та детінізації економіки ми, як і прогнозували, отримали перевиконання бюджету на 25 млрд грн. І вирішили направити додаткові кошти на фінансування ряду статей. В першу чергу, на субсидії для українських громадян, а також на лікування людей за кордоном, на безпеку та оборону, підвищення зарплат в Держслужбі надзвичайних ситуацій, на бойові підрозділи СБУ і Служби зовнішньої розвідки. Окремо заклали кошти на зарплати поліцейських, тому що йде їх постійний набір і є дефіцит кадрів, виділяємо гроші на матеріально-технічні потреби: нові автомобілі, паливо і так далі», - повідомив глава уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-