Судова реформа: в АП сподіваються на ухвалення до канікулів Ради

Судова реформа: в АП сподіваються на ухвалення до канікулів Ради

Укрінформ
Заступник глави Адміністрації Президента Олексій Філатов сподівається, що Верховна Рада ухвалить законопроект про внесення змін до процесуального законодавства щодо судової реформи до кінця цієї сесії.

Про це він сказав під час виступу в рамках національної презентації документа Венеціанської комісії «Мірило правосуддя» у Києві, повідомляє кореспондент Уніформу.

«Ми зараз знаходимося на важливому етапі - парламент ухвалив у першому читанні зміни до процесуального законодавства (щодо судової реформи — ред.), сподіваємося, що знайдуться сили та спроможності завершити цей процес ще у межах цієї парламентської сесії. Всі зміни об'єднані декількома принциповими речами - те, що було закладено у змінах до Конституції і те, що має реалізовуватись у наступних законодавчих актах - незалежність і деполітизація сфери правосуддя», - сказав він.

Як повідомлялося, 20 червня Верховна Рада підтримала у першому читанні законопроект № 6232 «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів».

Зазначалося, що ухвалення цього закону дасть змогу максимально уніфікувати процесуальні кодекси та створить законодавчу передумову для ефективного функціонування електронного суду.

Останній пленарний тиждень Верховної Ради перед канікулами відбудеться з 11 до 14 липня. Потім парламент відкриє нову сесію у вересні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-