Луценко вніс у Раду подання на нардепа Дейдея - за незаконне збагачення

Луценко вніс у Раду подання на нардепа Дейдея - за незаконне збагачення

Оновлено
Укрінформ
Генеральний прокурор Юрій Луценко вніс до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Євгена Дейдея щодо незаконного збагачення на суму 6,1 млн грн.

Про це Луценко повідомив у середу у своєму Facebook.

"Вніс подання до ВР про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Є. Дейдея, в діях якого вбачаються ознаки незаконного збагачення на суму 6,1 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, раніше у середу Генпрокуратура направила до парламенту подання на зняття недоторканності з народних депутатів Олеся Довгого та Андрія Лозового.

Луценко 24 травня під час звіту в парламенті заявив, що готовий направити до Верховної Ради подання на позбавлення депутатської недоторканності Андрія Лозового і Євгена Дейдея, коли ці документи будуть належним чином підготовлені Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою.

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький 1 червня повідомив, що САП повторно направила до Генпрокуратури подання про зняття недоторканості з народних депутатів Євгена Дейдея і Андрія Лозового.

Раніше повідомлялося, що НАБУ здійснює розслідування у кримінальних провадженнях стосовно народних депутатів Євгена Дейдея та Андрія Лозового. Ці провадження розпочаті за результатами аналізу їхніх е-декларацій, а також звернення громадських організацій. Стосовно Дейдея за матеріалами проведеного досудового розслідування детективи НАБУ підготували проект підозри та відповідного подання до Верховної Ради. Як заявили у Бюро, дії депутата кваліфіковано за ч.3 ст. 368-2 Кримінального кодексу України ("Незаконне збагачення").

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-