БПП вимагає покарати замовників побиття голови ТВК у Коцюбинському

БПП вимагає покарати замовників побиття голови ТВК у Коцюбинському

Заява
Укрінформ
Парламентська фракція "Блок Петра Порошенка" здійснюватиме депутатський контроль за розслідуванням кримінальних справ щодо злочинів у селищі Коцюбинське під Києвом та в прилеглих районах.

Про це йдеться в заяві фракції.

"14 червня 2017 року у дворі власного будинку було жорстоко побито голову територіальної виборчої комісії (ТВК) селища Коцюбинське Київської області Людмилу Демченко. Нападник зізнався, що побиття йому замовили, за що він отримав 1000 грн... Це – брутальний виклик громадянському суспільству з боку криміналітета, який, прикриваючись брендами політичних партій, намагається дірватися до влади, з метою розкрадання лісового і фінансового ресурсу... Беремо розслідування кримінальних проваджень в вашому регіоні під депутатський контроль", - йдеться в заяві.

У БПП вітають той факт, що розслідування побиття Людмили Демченко взяв на особистий контроль генеральний прокурор України.

"Ми вітаємо цей крок та закликаємо керівництво інших правоохоронних органів наслідувати цей приклад. Зокрема, Нацполіції, місцевий відділок якої не продемонстрував жодного прогресу в розслідуванні попередніх побиттів активістів і службових осіб: слідство ні на крок не просунулося в розслідуванні побиття члена Коцюбинської ТВК Лесі Єльникової, яке сталося восени минулого року. Не покарано нападників на активістів Коцюбинського, Ірпеня, Бучі, які протягом останніх років зазнавали силових розправ за боротьбу проти розкрадання лісу", - наголосили у фракції.

Депутати закликали довести до кінця розслідування щодо побиття Демченко і притягнути до відповідальності не лише виконавця, а і замовників. Також в БПП вимагають від правоохоронців прискорити розслідування раніше відкритих кримінальних проваджень щодо побиття активістів в Коцюбинському і прилеглих містах.

Як повідомлялося, за фактом нападу на голову ТВК с.Коцюбинське Людмилу Демченко порушено кримінальне провадження за трьома статтями Кримінального кодексу: 121 – “умисне тяжке тілесне ушкодження”, 350 – “погроза або насильство щодо службової особи”, та 162 – "порушення недоторканності житла".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-