Замовне побиття: в Коцюбинському напали на голову ТВК

Замовне побиття: в Коцюбинському напали на голову ТВК

Фото
Укрінформ
В селищі Коцюбинському у середу, 14 червня вранці зловмисники жорстоко побили голову ТВК Людмилу Демченко.

Про це повідомляє перший заступник голови Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики у Верховній Раді Ольга Червакова. 

"В селищі Коцюбинському побито голову ТВК Людмилу Демченко. Це сталося сьогодні о 7-30 ранку у дворі її будинку, коли жінка йшла на роботу", - зазначає вона.

Як додає Червакова, одного з нападників схопили перехожі: "Він вже зізнався, що це побиття йому замовила людина на ім'я Сергій, він дав 1000грн і наказав зайти саме в цей двір і побити саме цю жінку".

Заступник голови Комітету з питань свободи слова та інформполітики звернулась до Генерального прокурора України, до голови Нацполіції і міністра МВС з вимогою взяти під контроль хід розслідування, а також – "жорстко розібратися з титушками в погонах, які замість охорони правопорядку кришують незаконний розподіл ресурсів і покривають криваві розправи. Сьогоднішній напад - наслідок бездіяльності поліції щодо покарання попередніх атак".

Вона вважає, що "персональна відповідальність за розгул насильства в Приірпінні лежить на мері Ірпеня Володимирі Карплюкові, який давно схильний вчиняти фізичні розправи через підконтрольні йому напівбандитські розсадники гопників, замасковані під охоронні фірми і спортклуби".

Як пише міський портал Коцюбинського "Громада Приірпіння", Людмилу Демченко жорстоко побили у дворі її власного приватного будинку.

“Я вийшла в двір зранку і біля фіртки стояв чоловік. Я перепитала, хто він. Чоловік сказав, що представляє нового провайдера і пропонує послуги. У нього були листки А4 і там було щось написане від руки. Я перепитала, чому від руки, чого договір не друкований і вже хотіла закривати фіртку. У цей момент він мене вдарив. Я впала і він почав мене бити. Я закричала – вибіг мій син і сусід. У нападника був балончик – “Терен -4”, – розповідає Демченко.

На місце прибігли активісти та депутати. Нападник лежав скручений на землі.

“Нападник сказав, що його звати Кирил. Він з Києва. Його найняв якийсь “Серьога” з бородою, “поганялова” він ніби не знав, але потім скзаав, що його “поганялово” – "танк". Замовник сказав прийти конкретно до цього будинка, нічого не брати і зробити те, що зробив нападник. На уточнююче питання, що зробити, нападник сказав – зробити те, що я зробив.

Як з’ясувалося, нападник сам з Білої Церкви. Зараз проживає в гуртожитку на Борщагівці. За інформацією очевидців нападник був не один і діяв зі спільником, який був разом з ним у Коцюбинському.

За поліцією приїхала швидка. Демченко надають медичну допомогу. Поки важко встановити точний діагноз і ступінь ушкоджень.

Нагадаємо, минулого тижня у Коцюбинському активістці та журналістці Ірині Федорів зловмисники порізали шину автомобіля.

Залишається нерозкритим і напад на юриста Коцюбинської селищної ради, який представляв інтереси громади в суді у справі щодо каналізації по вул. Бакала, за яку віддали кілька мільйонів гривень і яка не функціонує належним чином. Також залишається нерозкритим побиття сина активістки Людмили Буток, на якого напали перед виборами, коли активісти проводили дворові зустрічі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-