Реінтеграція Донбасу: Геращенко каже, що МінТОТ має отримати більші важелі

Реінтеграція Донбасу: Геращенко каже, що МінТОТ має отримати більші важелі

Укрінформ
Уряд України має зайняти більш активну позицію в питанні реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Таку думку висловила перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко на VII Національному експертному форумі «Точки росту» у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Уряд має в цьому питанні (реінтеграції тимчасово окупованих територій - ред.) зайняти більш активну позицію. В Україні створено Міністерство з питань тимчасово окупованих територій, але чи дали їм важелі працювати?. Ні не дали. ... Це неправильно. Якщо ми дійсно хочемо боротися за ці території, то ми повинні надати міністерству відповідні важелі», - вважає Геращенко.

Водночас вона наголосила, що реінтеграції окупованих територій можлива лише у "мінському форматі".

"Як ми бачимо питання реінтеграції - очевидно, через виконання Мінських угод. Вони не є ідеальними. Жоден з вас ніколи не чув ні від українського Президента, ні від української влади, що це ідеальні угоди. Але це ті угоди, які сьогодні є. Це реальність", - заявила Геращенко.

Водночас вона наголосила на необхідності збереження санкцій про РФ: "Кожне євро, вкладене в санкції, - це інвестиції в миp".

Раніше Геращенко заявила, що Президент Петро Порошенко найближчим часом внесе на розгляд Верховної Ради законопроект про реінтеграцію Донбасу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-