Путін назвав Медведчука українським націоналістом

Путін назвав Медведчука українським націоналістом

Укрінформ
Президент Росії Володимир Путін назвав Віктора Медведчука націоналістом, нагадав про ОУНівське минуле його батька і при цьому пропіарив прокремлівську позицію Медведчука з федералізації України.

Про це він сказав на щорічній «прямої лінії».

"Його (Медведчука – ред.) система поглядів заснована на фундаментальних колах українських націоналістів, Грушевський, Франко, Драгоманов чогось у цьому роді. Людина нашого часу - Чорновіл. Вони всі виходили з того, що Україна повинна бути незалежною, але федеративною державою. Всі виступали за федералізацію, за розвиток особистості, за демократичний розвиток. Медведчук відстоює їх точку зору", - сказав Путін.

Також, за його словами, Медведчук за дружбу з Росією і тісні економічні зв'язки з нею.

Читайте також: Люди Медведчука планували створити "Сумську народну республіку" - мер Конотопа

«Я познайомився з Медведчуком, коли він був главою АП Кучми. У нього дуже добрі стосунки з Медведєвим. Я вважаю, що він український націоналіст. Не секрет, що його батько був активним діячем ОУН і висланий на заслання, де Медведчук і народився», - зазначив президент РФ.

В умовах авторитарної системи і контрольованого інформаційного поля, так звані «Прямі лінії з Володимиром Путіним» вже 17 років є замінниками свободи слова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-