Україна й Молдова завершують переговори про демаркацію кордону - Клімкін

Україна й Молдова завершують переговори про демаркацію кордону - Клімкін

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що дипломати України та Республіки Молдова завершують перемовини стосовно демаркації спільного кордону між країнами.

Про це Клімкін сказав сьогодні на прес-конференції в Одеській облдержадміністрації, відповідаючи на запитання журналістів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми зараз ведемо перемовини з молдовською стороною, щоб завершити всі аспекти стосовно (демаркації - ред.) кордону між країнами. Уже підійшли до погодження останніх нюансів. Як тільки завершимо, будемо активно співпрацювати. Вважаю, що нам дуже важливо набути нової динаміки при взаємодії з Молдовою", - зазначив Клімкін.

На думку міністра, "це важливо, звичайно, як для розвитку економічних, так і політичних відносин з урахуванням активізації пропагандистських зусиль Росії у сусідній Молдові. Ми зацікавлені в тому, щоб Молдова була європейською".

Клімкін наголосив, що прикордонна "ріка Дністер має нас не роз'єднувати, а безумовно поєднувати. І в ратифікованому недавно міжурядовому договорі про співробітництво в галузі охорони і сталого розвитку басейну річки Дністер є дуже багато аспектів, спрямованих на співробітництво і в економіці, і в галузі захисту екології. Не менш важливо, щоб дністровська вода була такою, як у річках країн Євросоюзу. До цього маємо спільними зусиллями прийти".

Як відомо, 7 червня поточного року Верховна Рада ратифікувала договір між урядами Молдови та України про співробітництво в галузі охорони ріки Дністер. Оскільки Дністер - транскордонна водна магістраль: річка тече з України в Республіку Молдова, а потім повертається в Україну і впадає в Чорне море.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-