Пристайко сказав, коли буде

Пристайко сказав, коли буде "нормандська" зустріч на вищому рівні: є одна деталь

Укрінформ
Зустріч лідерів «Нормандської четвірки» на вищому рівні відбудеться тоді, коли до неї будуть готові всі сторони.

Про це, коментуючи переговори в «Нормандському форматі» у вівторок у Берліні, сказав глава української делегації на них, перший заступник міністра закордонних справ України Вадим Пристайко повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«Результат (сьогоднішньої зустрічі) буде зрозумілий через пару днів, якщо нам вдасться досягти якогось прогресу у підготовці майбутньої зустрічі на найвищому рівні, про що говорили президент Франції та канцлер Німеччини», - сказав Пристайко, додавши, що така зустріч має сенс лише тоді, коли вона добре підготовлена.

Перший заступник міністра також зазначив, що французька сторона підтвердила, що її новий президент незважаючи на всі сумніви, які були, дуже зацікавлений у проведенні такої зустрічі, німецька сторона залишається активною, український президент готовий зустрітися, коли буде можливість, «залишається деталь – Російська Федерація, коли Путін буде готовий сісти за стіл переговорів у рамках «Нормандської четвірки», - сказав дипломат. За його словами, «ми не чули ні офіційно, ні неофіційно про готовність російської сторони».

Переговори тривали майже 4 години. При цьому їм передувала розмова в тристоронньому форматі представників української, німецької та французької сторін. Питання «дорожньої карти» виконання Мінських домовленостей на них не обговорювався, вони - у компетенції політичних радників голів держав і урядів, сказав Пристайко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-