Янукович не зможе відсудити конфісковані гроші через ЄСПЛ - Чорновол

Янукович не зможе відсудити конфісковані гроші через ЄСПЛ - Чорновол

Укрінформ
Народний депутат Тетяна Чорновол переконана, що екс-президент України Віктор Янукович та його оточення не зможуть відсудити конфісковані гроші у Європейському суді з прав людини.

Про це вона сказала в інтерв'ю Укрінформу.

"Якщо подивитися на рішення Європейського суду в таких справах, він завжди стає на бік інтересів держави, а не мафії. Інакше це руйнує всю систему міжнародних відносин - фінансових та політичних", - прокоментувала Чорновол питання про побоювання, що конфісковані гроші повернуться до Януковича через суд.

За словами Чорновол, у подібних ситуаціях ЄСПЛ ставав на бік Італії та Грузії. "І взагалі у нас юридично чиста позиція, а у адвокатів грошей Януковича - ні. Ну, як міг легально Курченко за рік стати мультимільйонером? Це маячня. А на Заході дуже прискіпливо ставляться до питання легальності походження коштів. Там - спочатку покажіть, що ваші гроші чесні, а потім заливайте баки про права людини", - наголосила депутат.

На уточнююче запитання, чи радилися при здійсненні спецконфіскації з юристами щодо судової перспективи, Чорновол відповіла ствердно та зазначила: "Зауважте, європейські суди на боці держави - навіть коли та авторитарна. Згадайте президента Казахстану Назарбаєва та його опонента олігарха Аблязова. Назарбаєв роздягнув Аблязова до нитки в європейських судах".

Як повідомлялося, 28 квітня стало відомо про конфіскацію активів режиму екс-президента України Віктора Януковича, згідно з рішенням суду. $1,1 млрд були переказані на рахунки Держказначейства в Ощадбанку.

Президент Петро Порошенко зазначив, що ці гроші потрібно спрямувати на армію і соціальну сферу.

Натомість захист Януковича заперечує, що такі гроші взагалі існують.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-