Конфіскації грошей Януковича допоміг той, хто їх свого часу

Конфіскації грошей Януковича допоміг той, хто їх свого часу "відмивав" - Чорновол

Укрінформ
Конфіскація грошей Януковича та його оточення відбулася у справі Аркадія Кашкіна - директора компанії "Газ України-2020" і соратника Курченка - щодо розслідування діяльності злочинної організації Курченка та відмивання коштів злочинної організації. 

Про це в інтерв'ю Укрінформу повідомила народний депутат Тетяна Чорновол, відповідаючи на запитання, чи можна формулою спецконфіскації вважати "рішення суду про конфіскацію цінних паперів і грошей під свідчення певної особи в обмін на угоду зі слідством".

Чорновіл розповіла, що "у результаті угоди Кашкіна зі слідством Україна отримала значну суму в бюджет, а Кашкін - м'якіше покарання". 

"Спецконфіскація стала можливою, бо Кашкін особисто займався відмиванням цих коштів, був підписантом документів. Зараз він під програмою захисту", - зазначила депутат.

Чорновол також повідомила, що Генпрокуратура та прихильники спецконфіскації, боячись саботажу з боку політиків, "збивали ворога зі сліду, коли регулярно виносили законопроект (законопроект у цій справі реально не міг бути проголосованим в залі - ред.) на голосування у ВР, але реально працювали по іншій сюжетній лінії - розслідували справу Курченка".

"Ідея законопроекту спецконфіскації була свята та чиста - повернути вкрадене Януковичем у держбюджет. Чому тоді така протидія? Як так можна легко в інформпросторі з білого робити чорне? Виявилося, можна. Були б гроші. А у "незаконних" власників арештованих облігацій вони були", - зазначила Чорновол.

Як повідомлялося, 28 квітня стало відомо про конфіскацію активів режиму екс-президента України Віктора Януковича, згідно з рішенням суду. 1 млрд 100 млн дол. були переказані на рахунки Держказначейства в Ощадбанку.

Президент Петро Порошенко зазначив, що ці гроші потрібно спрямувати на армію і соціальну сферу.

Натомість захист Януковича заперечує, що такі гроші взагалі існують.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-