Порошенко підписав указ про безвіз

Порошенко підписав указ про безвіз

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко під час робочої поїздки до Одеської області підписав Указ про додаткові заходи щодо забезпечення безперешкодної реалізації громадянами України права на безвізові подорожі до Європейського Союзу.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Порошенко наголосив, що безвізові подорожі до ЄС мають бути максимально комфортними для українців: "Йдеться про істотне покращення державою тих послуг, які супроводжують українця по всьому європейському маршруту – від рідного міста до точки призначення в країни Євросоюзу. На якій би ділянці цього шляху не опинився громадянин України, йому має бути легко і комфортно користатися всіма перевагами безвізу. А всі сервіси мають бути максимально якісними".

Він зазначив, що позавчора у Луцьку провів нараду за участю дипломатів, прикордонників, митників, транспортників, голів місцевих адміністрацій. "Ми проаналізували, образно кажучи, всі вузькі місця на нашому безвізовому шляху до Європи. І за результатами цієї наради я підпишу зараз указ, де чітко наголошено хто, що ще має зробити для того, щоб ніхто не мав жодних перешкод на цьому шляху. Я вітаю вас з цим", - сказав Президент.

Глава держави наголосив, що з отриманням безвізу українцям не потрібно буде більше принизливо стояти в чергах до консульських установ чи візових центрів; не потрібно буде сплачувати візові збори та послуги посередників; не треба буде витрачати час та гроші на бюрократичну роботу по збору нікому непотрібних паперів. "Достатньо біометричного українського паспорту", - підкреслив він і нагадав, що вже більше 3,5 млн українців отримали ці паспорти.

Порошенко також додав, що голова Одеської облдержадміністрації проінформував, що попит одеситів на біометричні паспорти різко зріс, бо з’явилася довіра і потреба переконатися на власному досвіді, що таке Європа, в чому її перевага.

Він заявив, що потрібно зробити "все можливе, щоб були лоукости, дешеві авіаперельоти, які будуть вимірюватись декількома десятків євро, дешеві транспортні сполучення, дешеві тури".

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-