У пунктах пропуску не повинно бути

У пунктах пропуску не повинно бути "зайвих" контролерів - Порошенко

Укрінформ
У пунктах пропуску на державному кордоні не повинно бути жодних контролюючих чи перевіряючих служб, окрім прикордонників та митників, яким відповідні відомства мають делегувати ці повноваження. 

Про це заявив Президент України Петро Порошенко на нараді у Волинській облдержадміністрації щодо підготовки прикордонних пунктів до безвізового режиму між Україною та Євросоюзом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Хотів би наголосити, що є абсолютно неприйнятним, коли у нас залишається радянська практика, коли дев'ять відомств мають право і можливості перевіряти і контролювати на митній території - санепіди ліквідовані, фітосанітари, ветеринари. Моя позиція: терміново підготувати, якщо треба, законодавче врегулювання: крім прикордонників і митників, нікому там немає що робити - ні на бізнес тиснути, ні перевіряти, ні контролювати", - сказав Порошенко.

Він додав, що відповідні контролюючі служби мають давати доручення митниці, прикордонникам або Службі безпеки України - це є міжнародною європейською практикою.

"Вимагаю включити в указ кроки, які дозволять нам це вирішити. Менше будемо витрачати часу, менше будуть заліплювати відокамери, руйнувати сканери, псувати ваги та інші речі, для того щоб забезпечити контрабанду", - переконаний Президент. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-