Парламент за три роки підтримав 84% президентських законопроектів - КВУ

Парламент за три роки підтримав 84% президентських законопроектів - КВУ

Укрінформ
Верховна Рада за три роки підтримала 84% поданих Президентом України Петром Порошенком законопроектів.

Про це заявив у середу на презентації дослідження Комітету виборців України  щодо законодавчих ініціатив Петра Порошенка та їх підтримки у Верховній Раді генеральний директор КВУ Олексій Кошель,повідомляє кореспондент Укрінформу. 

 "За три роки Президент Порошенко подав 111 законопроектів, з них стали законами 93 законопроекти, або 84 відсотки", - сказав Кошель.

Він додав, що згідно з дослідженням КВУ щодо підсумків першого року законотворчої роботи уряду Володимира Гройсмана, Кабінетом міністрів було подано 307 проектів законів, з них парламент ухвалив 71, тобто лише 23 %. 

"Ми тоді вказували, що це вкрай низький показник, що уряду потрібно знаходити механізм взаємодії з парламентом, і в парламентсько-президентських республіках подібний відсоток (ухвалених  урядових. Ред.)) законопроектів, як правило, становить 70-80%", - зазначив Кошель.

Він також навів дані щодо законодавчої ініціативи народних депутатів: за три роки вони зареєстрували 4476 проектів законів, з них законами стали 326, або 7%. 

"Тут у нас є підстави говорити про вкрай низькі показники роботи Верховної Ради, і, очевидно, варто також зауважити, що цей низький показник пов'язаний не тільки з ефективністю роботи, а також з тим, що в парламенті реєструється величезна кількість PR-законопроектів, які часто називають законодавчим спамом", - зауважив гендиректор КВУ. 

Кошель додав, що за три роки президентства  Віктора Ющенка парламент підтримав 62% поданих ним законопроектів, Віктора Януковича - 92%.

Згідно з даними дослідження, кожний другий поданий президентом Порошенком законопроект розглядався у Раді позачергово, тобто парламент розглянув  як невідкладні 55 із 111-ти проектів законів.

Найбільша кількість законодавчих ініціатив Президента стосувалася  ратифікації угод - 50 із 111-ти, на другому місці безпека і оборона (14), далі йдуть правова політика і правосуддя (6), бюджет(5), правоохоронна діяльність (5). 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-