Савченко просить Президента ветувати ухвалені Радою зміни до її закону

Савченко просить Президента ветувати ухвалені Радою зміни до її закону

Документ
Укрінформ
Нардеп Надія Савченко просить Президента Петра Порошенка ветувати зміни до закону "Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо правила складання покарань та зарахування строку попереднього ув'язнення)".

Про це вона написала в Фейсбуці.

" Звертаю увагу Президента України, як гаранта Конституції України, що вiн повинен застосувати право вето щодо Проекту Закону, який було прийнято 18 травня аби не допустити порушення конституційних прав українців. Звертаюсь також до Уповноваженого з прав людини з пропозицією скористатися правом на Конституційне подання про невідповідність Конституції України проекту Закону України, що було прийнято, оскільки обов'язком омбудсмена є захист прав людини", - зазначила Савченко.

Вона вважає, що голосування у Верховній Раді України 18 травня 2017 року за фактичне припинення дії формули зарахування судом одного дня перебування у слідчому ізоляторі за два дні позбавлення волі, яка була введена Законом України, "напряму порушує дію ст. 22 Конституції України".

Нагадаємо, Верховна Рада 18 травня 227 голосами ухвалила закон "Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо правила складання покарань та зарахування строку попереднього ув'язнення)", який передбачає, що попереднє ув'язнення зараховується судом у строк покарання у разі засудження до позбавлення волі день за день.

Згідно з ухваленим у листопаді 2015 року "законом Савченко", у разі засудження особи до позбавлення волі суд зараховує термін попереднього ув'язнення в строк відбуття покарання з розрахунку "один день попереднього ув'язнення за два дні позбавлення волі".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-