Заступник Авакова подякував парламенту за скасування

Заступник Авакова подякував парламенту за скасування "закону Савченко"

Укрінформ
За час дії "закону Савченко" на вулиці України передчасно вийшло більше 10 тисяч осіб, які вже вчинили більше 2 тисяч тяжких злочинів.

Про це заступник міністра внутрішніх справ Вадим Троян написав у Facebook

"Верховна Рада скасувала можливість перерахунку терміну тюремного ув'язнення за "законом Савченко"... Більше року ми билися за це. За цей час на вулиці нашої країни передчасно вийшло більше 10 тисяч осіб, які станом на 11 травня вчинили більше 2 тисяч тяжких злочинів. Наступний крок - прийняття законопроекту про кримінальні проступки та "злодіїв у законі", - написав він.

Троян подякував усім депутатам та особисто депутату Антону Геращенку та голові Комітету ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Андрію Кожем'якіну.

Як повідомлялося, Верховна Рада сьогодні 227 голосами ухвалила закон "Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо правила складання покарань та зарахування строку попереднього ув'язнення)", який передбачає, що попереднє ув'язнення зараховується судом у строк покарання у разі засудження до позбавлення волі день за день.

Згідно з ухваленим у листопаді 2015 року "законом Савченко", у разі засудження особи до позбавлення волі суд зараховує термін попереднього ув'язнення в строк відбуття покарання з розрахунку "один день попереднього ув'язнення за два дні позбавлення волі".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-