Шувалова видворили з України - радник глави МВС

Шувалова видворили з України - радник глави МВС

Укрінформ
Фактичний керівник інформаційної служби телеканалу "Інтер" Ігор Шувалов видворений за межі України з забороною в'їзду строком на 5 років.

Про це написав у Facebook радник глави МВС Антон Геращенко. 

"Сьогодні російский пропагандист, фактичний керівник інформаційної служби телеканалу "Інтер", шеф відомої провокаторки Марії Столярової - Ігор Шувалов був видворений українськими прикордонниками за межі України з забороною вїзду строком на 5 років", - написав Геращенко.

Він повідомив, що за оперативними даними антиукраїнська діяльність Шувалова використовувалась спецслужбами Російської Федерації в активних заходах впливу у висвітленні спеціально підготовлених та резонансних відомостей через засоби масової інформації. За його словами, йдеться про репортажі щодо звинувачення керівництва України у "військовому захопленні влади у 2014 році" та "спланованої акції Небесна сотня".

Крім того, зазначив радник міністра, Шувалов залучений до широкомасштабної акції щодо зриву євроінтеграційних та сучасних реформ в Україні та бере активну участь у проекті просування Росії як єдиного нащадка "країни-переможця фашизму у Великій Вітчизняній війні" та як уособлення сучасного антифашизму.

Геращенко нагадав, що вперше за рішенням СБУ під тиском секретаря РНБО Олександра Турчинова і глави МВС Арсена Авакова Шувалов був видворений з України 28 березня 2014 року. "Але під тиском співвласників телеканалу "Інтер" на тодішнього голову СБУ Валентина Наливайченка це рішення було скасовано і Шувалов ще три роки продовжував виконувати завдання російської пропаганди, фактично керуюючи інформаційним блоком "Інтера", - наголосив радник міністра.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-