Активісти передали СБУ звернення з вимогою депортувати Шувалова

Активісти передали СБУ звернення з вимогою депортувати Шувалова

Укрінформ
Активісти Всеукраїнської мережі “Вільні люди” передали звернення до Служби безпеки України з вимогою ліквідувати телеканал “Інтер” та депортувати з України російського політтехнолога, заступника директора з розвитку компанії "Національні інформаційні системи" (НІС), що продукує новини для телеканалу "Інтер", Ігоря Шувалова.

Про це заявив у п'ятницю координатор Всеукраїнської мережі “Вільні люди” Сергій Кузан під час пікетування СБУ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми передали звернення до канцелярії Служби безпеки України на ім'я Василя Сергійовича Грицака (голова СБУ - ред.), в якому вимагаємо притягнути до кримінальної відповідальності за злочини проти держбезпеки іноземних громадян - Марію Столярову, Леоніда Муравйова, Ігоря Шувалова, а також посадових осіб телеканалу “Інтер”. Зокрема, вимагаємо примусово повернути до РФ Ігоря Шувалова та ініціювати ліквідацію телеканалу “Інтер” як юридичної особи”, - сказав Кузан.

Він поінформував, що у зверненні зазначається, що дії Шувалова, як організатора антиукраїнської політики “Інтера”, загрожують інформаційній безпеці України.

“Громадянин Росії Шувалов, який є організатором антиукраїнської політики телеканалу “Інтер”, наразі фактично безперешкодно продовжує здійснювати свою діяльність”, - наголосив Кузан.

Він підкреслив, що наразі дуже важливо саме порушити справи проти осіб, вказаних у зверненні.

“Це робота СБУ:  порушити щодо цих осіб кримінальні справи. Якщо вони потім будуть десь ховатись - нічого страшного: рано чи пізно вони будуть депортовані або оголошені в розшук. Там це вже буде міжнародна правова поліцейська процедура. Але той момент, який треба виконати зараз, - порушити ці кримінальні справи і розслідувати їх”, - зауважив Кузан.

На пікет під Службу безпеки України прийшло близько сотні людей з плакатами “Інтер - на цвинтар!” та “Інтеру - бойкот!”. 

Як повідомляв Укрінформ, 3 серпня в інтернет потрапило датоване травнем 2015 року листування співробітниці так званого “міністерства державної безпеки ДНР” Тетяни Єгорової з представниками українських телеканалів. З масиву викладених матеріалів випливає, що співробітники каналів “Інтер”, “Україна” та “Донбас” затверджували із представниками “ДНР” тексти своїх матеріалів. Зокрема, в листуванні російського журналіста Леоніда Муравйова, який навесні 2015 року намагався влаштуватися на роботу на “Інтер”, але був видворений з України, згадується якась Маша. Скоріше за все, йдеться про колишню продюсерку “Подробностей недели” на телеканалі “Інтер” Марію Столярову.

Крім того, в оприлюдненому згодом електронному листуванні Столярової значне місце відводиться російському політтехнологу Ігорю Шувалову, який також є членом спостережної ради Inter Media Group. 

24 лютого СБУ ухвалила рішення депортувати Столярову з України із забороною в'їзду в країну на п'ять років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-