ГПУ звинувачує захист Януковича у затягуванні розгляду справи

ГПУ звинувачує захист Януковича у затягуванні розгляду справи

Укрінформ
Захист екс-президента Віктора Януковича затягує розгляд справи про держзраду. Їхні заяви про те, що Ростовський облсуд чекав на дозвіл Оболонського районного суду про включення Януковича, направлені на маніпулювання думкою суспільства.

Таке переконання під час брифінгу у четвер висловив прокурор ГПУ Роман Кравченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Захист Януковича заявив, що йому потрібно багато часу для того, щоб ознайомитися з матеріалами подання прокурора. Але захисниками ще під час досудового слідства було зроблено всі фотокопії матеріалів, коли вони були відкриті по завершенню досудового слідства. У поданому клопотанні до суду, яке ми сьогодні заявляли, були лише ці самі матеріали. Я вважаю, що такі дії спрямовані тільки на затягування судового процесу", - сказав Кравченко.

Він також заявив, що заяви захисту Януковича щодо того, що Ростовський обласний суд чекав від Оболонського райсуду звернення щодо відеозв'язку з Януковичем, спрямовані на маніпулювання думкою суспільства.

"Щодо тих заяв адвокатів, що Ростовський обласний суд чекав від Оболонського районного суду звернень щодо організації відеозв'язку, то всі ці заяви направлені на маніпулювання думкою суспільства. Вони заявили, що їх підзахисний вимагає, щоб йому надали правосуддя,  - суд надав  Януковичу можливість брати участь у судовому засіданні, надав доступ до правосуддя, а саме - без правоохоронних органів РФ та суду РФ, щоб вони не затягували сам процес... Оболонський райсуд, можна навіть сказати, прийняв європейське рішення щодо надання можливості Януковичу брати участь у засіданні по справі. Але брати участь у відеоконференції - лише його право, а не обов'язок, і він цим правом не скористався", -  додав Кравченко.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні Оболонський районний суд м. Києва продовжив підготовче засідання за обвинуваченням екс-президента Віктора Януковича у державній зраді.

Напередодні Ростовський обласний суд відмовився організовувати у четвер, 18 травня, відеозв'язок для участі Януковича в засіданні Оболонського райсуду Києва.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України) та ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Сьогодні ж Оболонський районний суд м. Києва переніс засідання у справі про держзраду Януковича на 10:00  29 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-