Адвокати Януковича “шукатимуть правди” в ЕСПЛ

Адвокати Януковича “шукатимуть правди” в ЕСПЛ

Укрінформ
Захист Віктора Януковича подасть скаргу до Європейського суду з прав людини на відмову Оболонського райсуду у зверненні по міжнародну правову допомогу до російського Мін'юсту для забезпечення участі підозрюваного у судовому процесі у режимі відеоконференції.

Про це повідомив журналістам у четвер адвокат екс-президента Віталій Сердюк після засідання.

"Участь Януковича в судовому засіданні по scype-зв`язку не дає можливості встановити особу. Суд також не роз`яснив, чи потрібне знаходження прокурора поряд із Віктором Януковичем. Тому на такі моменти захист відреагує належним чином. Будемо готувати апеляційну скаргу і направляти до Європейського суду з прав людини. Сьогоднішнє засідання буде одним з приводів для оскарження порушення прав особи на участь у судовому засіданні", - сказав він.

Сердюк додав, що Янукович перебуває у Ростові і готовий будь-коли взяти участь у судовому засіданні, "якби було забезпечено міжнародну процедуру, передбачену Європейською конвенцією про правову допомогу".

Як повідомлялося, Оболонський райсуд столиці під час сьогоднішнього судового засідання відмовив у задоволенні клопотання адвокатів Януковича про звернення до Мін'юсту РФ та Ростовського обласного суду про міжнародну правову допомогу для організації офіційного відеовключення Віктора Януковича.

Суд аргументував відмову тим, що організація відеоучасті екс-президента у судовому засіданні саме за процедурою міжнародної правової допомоги не може бути здійснена, оскільки Янукович звинувачується у державній зраді на користь РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-