Трамп активно шукає шлях до мирного розв'язання ситуації в Україні - Гінгріч

Трамп активно шукає шлях до мирного розв'язання ситуації в Україні - Гінгріч

Укрінформ
Екс-спікер Палати представників США (1995-1999 рр.) член Республіканської партії Ньют Гінгріч не розуміє критики на адресу президента США Дональда Трампа за заклик до укладення миру між Росією і Україною, бо йдеться про дотримання РФ вимог "нормандського формату".

Про це він заявив у Києві на публічній лекції, організованій Фондом Віктора Пінчука,  повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я не знаю, за що його (Трампа. - Ред.) критикувати. Він те ж саме сказав і Лаврову, що одне з найголовніших завдань наших стосунків з Москвою - це питання, чи Росія готова йти за "нормандським" процесом і чи вона готова встановити мир на сході України", - сказав Гінгріч.

Він додав, що ця ситуація подібна до тієї, коли Трамп зустрічається з лідерами Палестини та Ізраїлю і каже, що США хочуть примирення між палестинцями та ізраїльтянами. 

"Це частина його великої політики. З його погляду, люди мають зосередитися на мирі, бо якщо  не буде миру, то буде війна, це зрозуміла річ. Я думаю, що ми всі переймаємося тим, що Росія має достатньо ядерного озброєння і доктрину, яка допускає його застосування. І якщо з нашою потугою мати сутичку з ними, це може бути дуже небезпечно", - зазначив екс-спікер Палати представників США.

Гінгріч зауважив, що хоча Трамп постійно виходить за якісь межі і керує країною так, як він керує проектами, президент США не хоче, щоб Путін думав, що йому минеться все, що він робить.

"Він (Трамп. - Ред.) дуже хоче знайти шлях, як забезпечити мирне розв'язання ситуації в Україні. Як він дійде до цього результату, я не знаю. Але він зібрав дуже потужну стратегічну команду, він дуже віданний своїй справі, і я знаю, що у нього команда з безпеки є найкращою за якістю - це просто чудове досягнення його адіміністрації", - вважає екс-спікер Палати представників США.

Як повідомляв Укрінформ, президент США Дональд Трамп 12 травня опублікував у своєму Twitter  колаж із знімками з двох зустрічей з главою МЗС України Павлом Клімкіним і МЗС Росії Сергієм Лавровим, супроводивши запис закликом "Давайте укладемо мир". Це викликало обурення користувачів соцмереж в Україні. 

Фото: New Republic

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-