У мешканців окупованих територій, які змінили громадянство, будуть проблеми з безвізом

У мешканців окупованих територій, які змінили громадянство, будуть проблеми з безвізом

Укрінформ
В українців, які на тимчасово окупованих територіях відмовилися від українських паспортів та взяли російське громадянство, виникнуть серйозні труднощі з отриманням біометричного паспорта.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко у ході програми "Свобода слова" на  ICTV під час прямого включення з Мальти, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Не буде громадянам з окупованих територій більшого комфорту, ніж громадянам з решти території України. Більше того, я хочу наголосити, що ті громадяни, які отримали російське громадянство  - у них виникнуть серйозні труднощі з отриманням біометричного паспорту", - сказав він, відповідаючи на запитання, чи не буде мешканцям тимчасово окупованих територій послаблень в отримання біометричних паспортів.

Президент підкреслив, що мешканці на території тимчасово окупованого Криму та Донбасу мають обирати – "вони хочуть бути громадянами України чи країни-агресора".

Водночас, додав Порошенко, влада зробить все можливе, щоб громадяни, які залишилися вірними Україні, "мали абсолютно комфортні умови для отримання цих паспортів".

"А для решти – щоб це була дуже потужна мотивація повернення під український суверенітет", - додав він.

Як раніше повідомляло агентство, 15 травня Президент України Петро Порошенко прибув з державним візитом до Республіки Мальта.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-