На честь затвердження безвізу вся Україна піднімає прапори Європейського Союзу

На честь затвердження безвізу вся Україна піднімає прапори Європейського Союзу

Фото
Укрінформ
У день затвердження Угоди про безвізовий режим між Україною та ЄС в українських містах урочисто піднято Державні прапори України та Євросоюзу.

Зокрема, прапори ЄС підняли на  Дніпропетровщині, в Івано-Франківську, Запоріжжі, Ужгороді, Вінниці, Львові, Харкові, Херсоні, Чернігові, Чернівцях, Ізмаїлі  та десятках інших міст, повідомляють кореспонденти Укрінформу. 

Заходи  відбувалися  під звуки гімну України та гімну ЄС «Ода радості»  в присутності  керівників  областей та міст, ветеранів АТО, дипломатів європейських країн, студентів,  спортсменів, представників культури і науки, політичних партій та об’єднань громадян, релігійних організацій, мешканців та гостей міст. 

На честь святкування  у Дніпрі, Харкові, Чернівцях, Чернігові відбулось шикування та урочисте проходження маршем військовослужбовців Збройних сил України і представників інших силових структур. 

Cотні повітряних кульок  із символікою Євросоюзу випустили в небо львівські студенти з нагоди схвалення Радою Європи безвізового режиму для України.

«Сподіваємось, що відтепер перетин кордону стане таким легким, як ці кульки, які ми випустили в небо. Для молоді скасування короткострокових віз для громадян України – це в першу чергу можливість нових подорожей та співпраця з європейськими вишами», - зазначив голова студентського уряду ЛНУ ім. Івана Франка Богдан Іванусь.

У Запоріжжі після церемонії підняття прапорів студенти провели символічний флеш-моб, під час якого об'єднали прапори України і Євросоюзу.

В Херсоні захід відзначили урочистою ходою  до Меморіалу Героїв незалежної України і вшануванням там пам'яті загиблих і померлих борців за незалежність. 

За інформацією прес-служб ОДА та міськрад, з нагоди проведення Дня Європи в регіонах  протягом тижня відбудуться інформаційно-просвітницькі та розважальні заходи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-