Меркель сказала Путіну, що альтернативи Мінську не бачить

Меркель сказала Путіну, що альтернативи Мінську не бачить

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель не бачить необхідності в нових угодах з врегулювання конфлікту на сході України.

Про це вона заявила після переговорів у Сочі з російським президентом Володимиром Путіним, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Чесно кажучи, не вважаю, що треба нову угоду. Ми можемо все зробити в рамках Мінських угод», - заявила Меркель, хоча й визнала, що сторони не задоволені тим, як йде процес виконання цих домовленостей.

Вона зазначила, що важливо зробити все можливе, щоб і після виборів у Франції продовжував роботу «Нормандський формат».

Не вважає канцлер доцільним і відправку на Донбас миротворців ООН, будучи впевненою, що місія ОБСЄ цілком може впоратися зі своєю роботою. Для цього її треба зміцнити і підтримати, додала вона.

Канцлер висловила «незадоволення» новими тенденціями, які далі ведуть до розколу, зокрема визнанням РФ документів так званих республік, «приватизацією» українських підприємств на окупованих територіях.

«Ми повинні працювати над цими питаннями», - сказала вона. Меркель зазначила, що Берлін і Москва «мають різне розуміння причин цього конфлікту».

«Нашою метою залишається те, щоб Україна нарешті отримала знову доступ до свого власного державного кордону», - наголосила глава уряду. Вона вкотре закликала Москву застосувати свій вплив для того, щоб на Донбасі встановилося тривале перемир'я. Це повинно стати основою для просування політичного процесу, зокрема проведення комунальних виборів, які дадуть легітимне керівництво областей.

Канцлер також відзначила, що Україні доведеться піти на «болючі компроміси» у питанні особливого статусу окремих регіонів Донецької та Луганської області.

«Федеральний уряд не пошкодує сил, щоб далі продовжувати процес», - запевнила Меркель.

фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-