Лутковська сподівається на допомогу омбудсмена РФ у справі Сущенка

Лутковська сподівається на допомогу омбудсмена РФ у справі Сущенка

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська сподівається на допомогу російської колеги у справі незаконно затриманого у Москві журналіста Романа Сущенка.

Про це омбудсмен сказала в ефірі телеканалу "112 Україна".

"На сьогодні склалися непогані відносини із омбудсменом РФ. Сьогодні з`явилася інформація, що за моїм проханням було декілька звернень до омбудсмена РФ по ситуації в Сімферопольському СІЗО, то відповідно, вже туди відбувся візит із центрального офісу із залученням так званого місцевого омбудсмена. Відповідно є реакція, я сподіваюсь, що і по справі Сущенка теж вдасться", - сказала Лутковська.

Вона не стала прогнозувати розвиток ситуації із Сущенком.

"Якимось чином спрогнозувати цей процес на майбутнє, думаю, що нам, з України буде важко, тому що це російське правосуддя і як воно буде розвиватися, я не знаю. Але є, дійсно, певні важелі, – політичні, це питання політичних домовленостей стосовно обміну, стосовно механізму, який був вже застосований на визволення Савченко. У мене в руках є інші механізми і важелі впливу, але виключно на гуманітарну складову, я б так сказала, цього процесу, тобто умови, в яких перебуває Сущенко, можливість спілкуватися з адвокатом, з родичами, можливість отримання листів, газет і так далі", - зазначила Лутковська.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка на порушення міжнародних правил затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було пред'явлено звинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України.

В ГУР МОУ офіційно спростували цю заяву.

Сьогодні суд у Москві продовжив арешт Сущенка до 30 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-