Петренко запевняє, що посада головного люстратора - апріорі неполітична

Петренко запевняє, що посада головного люстратора - апріорі неполітична

Укрінформ
Міністр юстиції Павло Петренко побажав успіху новопризначеній директору Департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції України Анастасії Задорожній та наголосив, що ця посада апріорі є неполітичною.

Про це він заявив у коментарі телеканалу NewsOne, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«За результатами конкурсу конкурсна комісія визначила переможця Анастасію Задорожну, яка є нашим співробітником. Вона працює фактично з самого початку заснування Департаменту з питань люстрації в Міністерстві юстиції. Тому я бажаю їй успіху на цій посаді. Посада керівника департаменту люстрації вона апріорі є неполітичною, тому що люстраційна перевірка стосується всіх без виключення державних службовців і жодної політики на цій позиції не може бути», - наголосив Петренко.

Він нагадав, що конкурс на посаду головного люстратора був уже третій, оскільки за результатами перших двох «конкурсна комісія не обрала керівників».

«Згідно із законом про держслужбу, і це моя так само публічна позиція, саме конкурсна комісія визначає переможця. Я очікую, що департамент люстрації працюватиме у штатному режимі і виконуватиме ті вимоги закону про очищення влади, які покладені на Міністерство юстиції», -  підкреслив міністр юстиції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-