Геращенко про зміну регламенту ПАРЄ: Не вистачило два голоси

Геращенко про зміну регламенту ПАРЄ: Не вистачило два голоси

Укрінформ
Українська парламентська делегація ПАРЄ завтра на сесії Асамблеї знову наполягатиме на зміні регламенту ПАРЄ і запуску процедури імпічменту Педро Аграмунту, оскільки сьогодні не вистачило двох голосів, щоб включити це питання до порядку денного.

Про це написала на своїй сторінці у Facebook перший заступник голови Верховної Ради України, член постійної делегації ВР у ПАРЄ Ірина Геращенко.

"Два голоси не вистачило, аби питання змін Регламенту стало в порядок денний ПАРЄ. Отже, тепер ситуація виглядає наступним чином: Аграмунт не веде засідання, завтра будуть дебати, де всі зможуть задати питання, і потім будемо вимагати повернення в сесійну залу дискусії про зміни Регламенту. Отже, в нашої делегації попереду два важких дні роботи", - написала Геращенко.

Вона поінформувала, що на сесії ПАРЄ на цей час головує заступник президента ПАРЄ, оскільки "члени Асамблеї дуже чітко заявили, що Аграмунт не може головувати на засіданні ПАРЄ, принципи якої він розтоптав". Головуючий на сесії повідомив, що на вимогу делегатів у вівторок відбудуться слухання, де Аграмунт готовий буде відповісти на всі запитання. "Але українська делегація вимагає змін до Регламенту і запуску процедури імпічменту", - підкреслила Геращенко.

Як повідомляв Укрінформ, трохи раніше член постійної делегації Верховної Ради у ПАРЄ Леонід Ємець на своїй сторінці у Facebook написав, що у Регламент ПАРЄ потрібно вносити зміни щодо імпічменту президента ПАРЄ, оскільки він такої можливості не передбачає, а нинішній очільник Педро Аграмунт не має наміру добровільно йти у відставку.  І це позиція, за його словами, не лише української делегації, а і багатьох інших.

Російські ЗМІ повідомляли, що до Сирії 20 березня прибула делегація депутатів ПАРЄ та Держдуми Росії на чолі з головою ПАРЄ Педро Аграмунтом. За даними російських ЗМІ, разом з Аграмунтом у Сирію прилетіли депутати з Чехії, Бельгії, Сербії та Італії, а також депутати Держдуми Росії.

У понеділок Аграмунт письмово пояснив візит до Сирії, звинуватив ЗМІ та не згадав про російське фінансування своєї поїздки.

Українська ж делегація вимагає відставки Аграмунта з посади президента ПАРЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-