Зеркаль сподівається, що суд ООН ухвалить рішення на користь України

Зеркаль сподівається, що суд ООН ухвалить рішення на користь України

Укрінформ
Заступник міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль сподівається, що Міжнародний суд ООН сьогодні ухвалить рішення на користь України.

Про це вона написала у Facebook.

"Продовжую вірити, що судді нас почули та прийняли рішення, спрямоване на захист прав людини та убезпечення від подальшого погіршення ситуації протягом розгляду справи по суті", - написала Зеркаль.

Вона зазначила, що п'ять тижнів тому українська делегація залишала Гаагу з відчуттям того, що зробила все належне, аби обгрунтувати Міжнародному суду ООН необхідність застосування тимчасових заходів.

"Але сьогодні, чекаючи в Гаазі на оголошення рішення, я хвилююсь, оскільки очікування справедливості часто перевищують можливості застосування норм міжнародного права. Тому ми постійно працюємо над тим, щоб ефективно використати усі наявні правові інструменти для притягнення Росії до відповідальності", - повідомила Зеркаль.

Вона поінформувала, що сьогодні українська делегація також зустрічається з іншою гаазькою інстанцією – Офісом прокурора Міжнародного кримінального суду, який вивчає злочини проти людяності на Майдані, в Криму та на Сході.

"Дякую всім, хто в нас вірить та підтримує. Маємо бути оптимістами, попри усі тонкощі юридичних процесів", - резюмувала заступник міністра.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні Міжнародний суд ООН в Гаазі оголосить перше рішення у процесі, розпочатому за скаргою України проти Російської Федерації. Йдеться про позов, який 16 січня Міністерство закордонних справ України подало в Міжнародний суд ООН в Гаазі з приводу порушення РФ Конвенції ООН з протидії фінансуванню тероризму та Конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-