Уряд закликає Раду розширити повноваження тергромад в управлінні землями

Уряд закликає Раду розширити повноваження тергромад в управлінні землями

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман закликав депутатів ухвалити законопроект щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування з управління земельними ресурсами та посилення держконтролю за використанням і охороною земель на наступному пленарному тижні у травні.

Про це він сказав у парламенті під час години запитань до уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми, як уряд України, підтримуємо законопроект 4355. Ми вважаємо, що всі об'єднані територіальні громади мають повністю отримати право на використання земель широкої юрисдикції в межах своїх кордонів. Прошу народних депутатів України з урахуванням позиції уряду на наступному пленарному тижні підтримати цей закон», - сказав він.

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування з управління земельними ресурсами та посилення державного контролю за використанням і охороною земель зареєстрований у парламенті ще в березні 2016 року.

За словами депутата Юрія Дерев'янка, цей законопроект допоможе побороти «одну з найбільших корупційних схем про розпорядження землями поза межами населених пунктів».

Наступний пленарний тиждень у Верховній Раді розпочнеться в середині травня. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-