Держдеп повідомив, про що говорили Тіллерсон і Путін

Держдеп повідомив, про що говорили Тіллерсон і Путін

Укрінформ
На зустрічі державного секретаря США Рекса Тіллерсона в Москві з президентом РФ Путіним сторони намагались з'ясувати, чому так упав рівень довіри між державами та як налагодити двосторонній контакт.

Про це повідомив у четвер під час брифінгу в Вашингтоні в.о. речника Державного департаменту США Марк Тонер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сторони визнали, що рівень довіри між нашими державами перебуває майже на історично найнижчому рівні", - зазначив офіційний представник Держдепу.

Він поінформував, що під час розмови Тіллерсон і Путін "обговорили історію того, чому так вийшло". За словами Тонера, обидва намагалися краще зрозуміти, чому кожна з держав роздратована діями іншої в певних сферах.

Відповідаючи на уточнююче запитання Укрінформу, чи йшлося під час зустрічі Тіллерсона і Путіна про Україну, представник Держдепартаменту зауважив, що не ознайомлений про всі деталі їхнього діалогу. "Я можу сказати, що українське питання точно піднімалося на двосторонній зустрічі з міністром закордонних справ Лавровим. У мене немає всіх деталей зустрічі з президентом Путіним", - сказав Тонер. Водночас він акцентував, що Рекс Тіллерсон дуже чітко озвучив свою позицію по Україні одразу після зустрічі в Москві.

Крім того, Тонер назвав "спекуляціями" повідомлення про те, що президентська комісія США-РФ відновлює свою роботу. Замість неї працюватиме робоча група з питань двосторонньої взаємодії, однак детальний мандат цієї групи поки не визначено.

Представник зовнішньополітичного відомства США також зазначив, що держсекретар Тіллерсон і міністр Лавров домовилися підтримувати контакт по телефону. Про наступну особисту зустріч між главами закордонних відомств поки що не йдеться, зазначив в.о. речника Державного департаменту США.

Фото: EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-